Afstandsleren in de bus

25 oktober 2013HR trends

Wist je dat…

  • het afstandsonderwijs in de lift zit en steeds meer studenten thuis van achter hun computer een opleiding volgen. Bij gecombineerd onderwijs wordt een deel van de leerstof op afstand gegeven. Op deze manier kunnen de cursisten niet alleen les volgen, maar ook opdrachten maken, feedback krijgen en zelfs hun examen afleggen.
  • het grote voordeel aan dit systeem is dat het veel beter te combineren is met de thuissituatie. De cursisten kunnen de opdrachten immers uitvoeren op het moment dat het hen het beste uitkomt.
  • de centra voor volwassenonderwijs ondertussen een ruim pakket aanbieden aan gecombineerde opleidingen. Vooral de lerarenopleiding, opleiding informatica en bedrijfsbeheer hebben veel succes. Ook de taalopleidingen kunnen perfect op deze manier gegeven worden.
  • het niet te onderschatten is dat de trainer op een heel andere manier les dient te geven met de nadruk op online coaching en individuele opvolging.
  • het gecombineerd onderwijs van uitstekende kwaliteit is en allesbehalve vrijblijvend vermits er op het einde een traditioneel examen volgt. Het is ook mogelijk dat men werkt met permanente of gespreide evaluaties. In elk geval heb je aan het einde van de rit een volwaardig diploma op zak.
  • dit misschien een mooie inspiratie kan zijn voor het klassieke onderwijs…

Pin It on Pinterest

Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP.