OPEN OPLEIDING

WIJ LEREN U KENNEN

Ontdek onze praktische opleidingen en leer van een professionele trainer in interactie met de andere deelnemers alles over het door u gekozen thema.

Onze medewerkers volgen de actualiteit op de voet zodat in elke opleiding ook alle (verwachte) wijzigingen aan bod komen.

Hieronder vindt u een overzicht van onze opleidingen.

Laat ons weten indien u de opleiding eventueel op een andere locatie wenst te volgen of in-house wil organiseren voor uw medewerkers. Een aangepast programma op maat van uw behoeften is uiteraard ook mogelijk.

 

Kalender 2018

De principes van het arbeidsrecht

DE BASISPRINCIPES VAN HET ARBEIDSRECHT

In deze 2-daagse opleiding leert u in een mix van theorie, praktijk en interactie met de andere deelnemers, de essentiële regels van het sociaal recht.

Na deze opleiding heeft u een inzicht in de na te leven regels bij tewerkstelling van personeel (van aanwerving tot ontslag) en weet u hoe u de regels correct & optimaal kan toepassen in uw organisatie.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Arbeidsreglement en policies

ARBEIDSREGLEMENT EN POLICIES

Op 1 dag leert u het verschil tussen een arbeidsreglement en policies en hoe beiden optimaal in te zetten. U krijgt een overzicht van wat moet en wat kan worden geregeld in het arbeidsreglement en gaat naar huis met tal van voorbeeldclausules en nuttige tips & tricks.

Na deze opleiding kan u zelf aan de slag met het arbeidsreglement van uw onderneming en heeft u de nodige inspiratie om een aantal afspraken vast te leggen in policies.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Eerste Hulp bij Ontslag

EHBO: EERSTE HULP BIJ ONTSLAG

Afscheid nemen kan pijnlijk zijn. Vermijd dat een ontslag echt pijnlijk wordt!

Op 1 dag leert u aan de hand van concrete voorbeelden en situaties alles over de correcte beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Na deze opleiding bent u in staat een beslissing te nemen over ontslag (opties – procedures – inschatting kostenplaatje) en weet u hoe u hier in de praktijk best mee omgaat.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Tips & Tricks voor een aantrekkelijk loonbeleid

TIPS & TRICKS VOOR EEN AANTREKKELIJK LOONBELEID

In deze opleiding krijgt u inzicht in de loonsverwerking en de verschillende manieren om uw medewerkers te “belonen”.

Na deze opleiding heeft u een overzicht van de verschillende verloningsinstrumenten en de na te leven spelregels om deze in uw organisatie te implementeren.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Flexibele Tewerkstelling

CAFETARIAPLAN, hoe begin ik eraan?

Op 1 dag komt u alles te weten over het Cafetariaplan: wat zijn de regels, hoe begin je eraan, waar moet je op letten.

Bijzondere aandacht gaat hierbij naar de nieuwigheden in het kader van de mobiliteitsvergoeding en aanvullend pensioensparen.

Na deze opleiding heeft u de nodige informatie & inspiratie in handen om zelf te starten met een Cafetariaplan in uw onderneming!

MEER INFORMATIE

 

Open Opleiding: Thuiswerk

THUISWERK

Op een halve dag krijgt u een overzicht van het wettelijk kader rond thuiswerken en de zaken die u zeker moet regelen.

Tegelijkertijd bekijken we ook een aantal aandachtspunten om van uw thuiswerk-project een echt succes te maken.

Na deze opleiding weet u welke stappen u moet ondernemen om vlot thuiswerk te implementeren in uw organisatie.

MEER INFORMATIE

 

Open Opleiding: Arbeidsduur en de zoektocht naar flexibiliteit

ARBEIDSDUUR EN DE ZOEKTOCHT NAAR FLEXIBILITEIT

In deze opleiding krijgt u op 1 dag inzicht in de regels inzake arbeidsduur en een overzicht van de verschillende manieren waarop meer flexibiliteit bereikt kan worden en hoe u deze in de onderneming kan implementeren.

Na deze opleiding heeft u een overzicht van de juridische mogelijkheden tot invoering van een grotere flexibiliteit inzake arbeidsduur en weet u overuren zo veel als mogelijk te vermijden.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Flexibele Tewerkstelling

FLEXIBELE TEWERKSTELLING

Meer en meer zoeken werkgevers én werknemers naar meer flexibiliteit die haaks lijkt te staan op de bescherming van de werknemer. Nochtans is deze flexibiliteit vaak wenselijk voor beide partijen: werkgever én werknemer.

Na deze opleiding heeft u een inzicht in de verschillende mogelijkheden voor een grotere flexibiliteit in de tewerkstelling van personeel.

MEER INFORMATIE

Open Opleiding: Een zieke werknemer

EEN ZIEKE WERKNEMER: WAT NU?

In deze opleiding bekijken we dit thema vanuit verschillende invalshoeken, met de nadruk op de wijzigingen sinds het eenheidsstatuut.

Na deze opleiding ben je weer mee met de rechten en plichten rond ziekte en afwezigheid en heb je een duidelijk overzicht met mogelijk te volgen pistes bij ziekte.

MEER INFORMATIE

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u specifieke thema’s waarover u graag wenst te leren?

Wenst u onze opleidingen op een andere locatie te volgen of in-house te organiseren voor uw medewerkers ?

Pin It on Pinterest