Open Opleiding: Tips & Tricks voor een aantrekkelijk loonbeleid

TIPS & TRICKS VOOR EEN AANTREKKELIJK LOONBELEID

In deze opleiding krijgt u inzicht in de loonsverwerking en de verschillende manieren om uw medewerkers te “belonen”.

Na deze opleiding heeft u een overzicht van de verschillende verloningsinstrumenten en de na te leven spelregels om deze in uw organisatie te implementeren.

In een eerste deel frissen we de principes op inzake de loonsverwerking. We brengen de mechanismen van RSZ-bijdragen, bedrijfsvoorheffing en personenbelasting in herinnering en zoomen even in op de recente wijzigingen in het kader van de taxshift (2016-2018) en de regionalisering van de doelgroepverminderingen (zesde Staatshervorming 2016).

Vervolgens bekijken we de verschillende beloningselementen, met grote aandacht voor nieuwigheden zoals de mobiliteitsvergoeding, het mobiliteitsbudget en de winstpremies en trending topics zoals het cafetariaplan, de speed pedelec en de resq-bonus. Komen daarnaast ook aan bod: de verschillende onkostenvergoedingen, warranten, cao n° 90, innovatiepremies, geschenken en cheques, aanvullende kinderbijslag, bring your own device, mobiliteitsalternatieven enz.

Tot slot bekijken we alle mogelijke hindernissen waarmee je geconfronteerd kan worden wanneer je een nieuw loonbeleid wil invoeren of een bestaand loonbeleid wil wijzigen en geven we u praktische tips om hiermee om te gaan. We bespreken in dit kader onder meer de loonnorm, de Loonbeschermingswet, het discriminatieverbod, het verbod op eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst, de beperkingen aan de mogelijkheid om bestaande voordelen te vervangen. Ook de rol van het sociaal overleg wordt grondig toegelicht, samen met de wijze waarop u uw nieuwigheden best kan formaliseren. Kiest u best voor een policy, een aanpassing van het arbeidsreglement of een invoering bij cao ?

Na het volgen van deze opleiding heeft u de nodige inspiratie & tools in handen om zelf aan de slag te gaan! Bovendien ontvangt u bij deelname aan onze opleidingen gratis 1 uur individuele adviesverlening en 1 maand lang gratis toegang tot ons webinar update arbeidsrecht.

 

 

 

 

Wij raden deze opleiding aan voor Comp & Ben’ers, HR-medewerkers, HR-business partners, HR-managers, leidinggevenden, boekhouders, (nieuwe) personeelsmedewerkers, payrollmedewerkers, zaakvoerders, ….

Nogmaals bedankt voor de opleiding voorbije maandag. Ik kan oprecht zeggen dat ik veel nieuwe zaken heb bijgeleerd en vooral dat de kennis die ik heb opgedaan ook onmiddellijk inzetbaar is in de praktijk, kortom zeer nuttig.Karolien Billen - Verus Consult

Data & Locaties

Deze opleiding wordt georganiseerd op volgende data en tijdstippen, telkens van 9:00 tot 17:00:

“Waar voor uw geld”

Deelname aan deze opleiding kost 615 EUR, excl. BTW.

Hiervoor krijgt u:

  • 1 dag interactieve training van een professionele trainer
  • Cursusmateriaal, inclusief tips & tricks om je nadien zelf verder te verdiepen in de materie
  • Catering: koude en warme dranken, lunch en versnaperingen tussendoor
  • 1 uur gratis adviesverlening van op afstand (telefonisch, mail conference call,…)
  • 1 maand gratis toegang tot het webinar update arbeidsrecht

Wil u deze opleiding in-house organiseren?

Contacteer Flexius voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

 

 

 

 

 

Deze opleiding wordt gegeven door Els De Coninck. Zij heeft een passie voor arbeidsrecht die ze vol enthousiasme overdraagt op de deelnemers.

De troeven van Els

  • Licentiaat rechten met bijkomende master sociaal recht
  • Meer dan 10 jaar professionele ervaring in arbeidsrecht en HR als advocaat, trainer, adviesverlener, consultant, interim manager
  • Els heeft recente ervaring met de implementatie van een nieuw verloningsbeleid, inclusief cafetariaplan in verschillende bedrijven
  • Els vertaalt juridische regels naar concrete en praktische mensentaal. Zij brengt het sociaal recht tot leven. De deelnemer krijgt van haar geen droge materie, maar toffe toepassingen en praktijkvoorbeelden, gekruid met de nodige HumoR.

Pin It on Pinterest

Deel deze informatie met je collega's!