Telewerk

9 augustus 2013HR trends

Wist je dat…

 • Thuiswerk werknemers toelaat een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé-leven?
 • Ook voor de onderneming thuiswerk zeer veel voordelen inhoudt, zoals tijdswinst, productiviteitsverbetering, kostenbesparing,…
 • Yahoo tegen deze tendens ingaat door thuiswerk af te schaffen in het belang van communicatie en teamwerk ?
 • Het invoeren van thuiswerk nochtans niet het einde moet betekenen van communicatie en samenwerking ? Wel vraagt het om een nieuwe aanpak op het niveau van leiderschap, communicatie en kennisdeling. Wij geven u alvast een aantal praktische tips mee:
  • Heb oog voor het individu
  • Stuur aan op resultaat. Maak heldere afspraken en stuur aan op een stipte naleving ervan
  • Bouw aan wederzijds vertrouwen
  • Wees een bruggenbouwer en zorg voor een goede communicatie. Maak afstandswerkers zichtbaar. Stel de juiste technologie ter beschikking en stimuleer een optimaal gebruik ervan (bvb. hoe communiceren via e-mail, hoe feedback geven van op afstand, hoe lichaamstaal expliciet maken,…)
 • Het invoeren van thuiswerk tot slot geformaliseerd moet worden door een aanpassing van de arbeidsovereenkomsten en best bijkomend kan omkaderd worden met een aantal praktische afspraken (eventueel vastgelegd in policies)
WIL JE JE THUISWERKBELEID FORMALISEREN ? WIL JE AFSPRAKEN MAKEN OVER ONKOSTENVERGOEDINGEN BIJ TELEWERK?

Opleiding thuiswerk

Schrijf je in voor onze opleiding "Sterk in thuiswerk" in november + extra sessie op 18 maart 2021. Je krijgt toegang tot een model policy telewerk en een model bijlage arbeidsovereenkomst. Met deze documenten en de erin voorziene opties en toelichting maak je de juiste keuzes om een thuiswerkbeleid uit te tekenen zoals wenselijk voor jouw organisatie en medewerkers.

In de opleiding maken we jou wegwijs in het juridisch kader rond thuiswerk en besteden we uitgebreid aandacht aan het softe hr-luik om van jouw thuiswerkproject een succes te maken: we zoemen in op de benodigde skills en competenties voor leidinggevenden en medewerkers in een thuiswerkende organisatie. Ook jouw concrete toepassingsvragen krijgen een antwoord.

Kan je niet wachten tot dan? Bekijk de opleiding nu al on demand via de online cursus "Sterk in thuiswerk". Aan de hand van 5 lessen (video's) overlopen we alle elementen die je moet weten wanneer je wil starten met thuiswerken of een thuiswerkbeleid wil uitwerken en implementeren. In de laatste les gaan we aan de slag met de gratis modelbijlage telewerk en de telewerkpolicy.

De eerste les van deze opleiding ontdek je hier gratis als voorsmaakje.

Download gratis onze checklist verplichtingen bij het invoeren van thuiswerk 2021.

Pin It on Pinterest

Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP.