OVER FLEXIUS

Sinds 2013 is Flexius dé partner naar een juridisch correct en efficiënt HR-beleid. Flexius is gespecialiseerd in de harde, juridische kant van HR & tewerkstelling.

Onze medewerkers combineren opleiding, advies en interim management & Legal HR Consultancy. Zo leren wij jouw bedrijf écht kennen.

Wij maken onszelf niet onmisbaar, maar leren jou het onmisbare.

Blijkt uit een opleiding een concreet probleem, kan u meteen terecht bij uw trainer om hierbij geholpen te worden. Voor grotere projecten of tijdelijke oplossingen, kan u ook een beroep doen op ons voor juridisch advies en interim management.

 

Ons vast team bestaat uit juristen met een bijzondere specialisatie/ervaring in sociaal recht. Wij streven naar juridisch correcte doch pragmatische oplossingen voor de behoeften van uw onderneming.

 

Flexius is geen sociaal secretariaat en geen advocatenkantoor, maar combineert “the best of both worlds”.

 

OPLEIDING

Je leert wat je nodig hebt waar en wanneer je wil.

Als HR sparringpartner helpen wij het geleerde in de praktijk om te zetten.

ADVIES

Je behandelt zelf vragen en dossiers en toetst waar nodig af met jouw HR sparringpartner of je laat ze behandelen door je HR sparringpartner.

INTERIM MANAGEMENT

Wij komen ter plaatse voor een tijdelijk project, vervanging of versterking. Waar nodig worden de eigen mensen mee getraind

ONS TEAM

Emmanuel DebelderEls De Coninck

Pragmatisch, ondernemend, gestructureerd, gedreven, resultaatgericht

Veerle Van OrshovenEls De Coninck

Els De Coninck studeerde met onderscheiding af aan de Katholieke Universiteit Leuven als Licentiaat in de Rechten (2006). Zij behaalde tevens een bijkomende Master in Sociaal Recht (2009).

Els startte haar carrière aan de Brusselse balie als advocaat met specialisatie in het sociaal recht. Gedurende 5 jaar stond zij haar cliënteel bij in juridische geschillen of trachtte zij deze te vermijden door het geven van juridisch advies. Dankzij de combinatie van adviesverlening en het behandelen van concrete geschillen, is Els niet alleen vertrouwd met de letter van de sociale wetgeving, maar weet ze deze ook toe te passen in de praktijk. Opstellen van overeenkomsten, dadingen en arbeidsreglementen, geschillen tussen werkgever en werknemer, schorsing en beëindiging van de arbeidsovereenkomst, onderhandelingen bij herstructureringen, tussenkomsten bij stakingsacties, sociale audits en discussies aangaande de RSZ-bijdragen, het is maar een greep uit de concrete ervaring van Els als advocaat.

In 2011 werd Els sociaal-juridisch trainer bij SD Worx waar zij doorheen de vele trainingen haar passie kon delen met enthousiaste payrollbeheerders en HR verantwoordelijken.

Sinds 2013 werkt Els als zelfstandig trainer-consultant-interim manager, gespecialiseerd in arbeidsrecht en HR en doet zij wat ze graag doet: opleidingen maken en geven, klanten adviseren in concrete dossiers en tijdelijke projecten in-house bij de klant. Recent ondersteunde Els onze klanten bij het invoeren van thuiswerk en flexibele tewerkstelling; het uittekenen en implementeren van een nieuw loonbeleid met cafetariaplan, warranten, cao 90 en innovatiepremies; het schrijven en/of optimaliseren van arbeidsreglement en policies,….

Els is gepassioneerd door het arbeidsrecht. Zij houdt ervan om technische materie voor te kauwen en in begrijpbare taal over te brengen op de deelnemers. Juridische regeltjes op een bedje van HR, zijn voor Els een “topgeRECHTtje.” Els brengt het sociaal recht tot leven. Zij brengt geen droge materie, maar toffe toepassingen en praktijkvoorbeelden, gekruid met de nodige HumoR.

 

Op stap met Els

Emmanuel Debelder

Emmanuel Debelder studeerde met onderscheiding af aan de Université Catholique de Louvain als Licentiaat in de Rechten (1991 – sociaal & economische richting) en behaalde een bijkomende Master in Human Resources (2000) aan de Facultés Universitaires Saint-Louis.

Emmanuel begon zijn carrière als advocaat aan de balie van Mons, waarna hij koos voor een nieuwe uitdaging in de financiële sector. Hij startte in de retail sector voor een grote financiële instelling, onder meer als kantoordirecteur om dan later, de sprong te maken naar de HR-wereld.

Emmanuel heeft verschillende functies uitgeoefend in diverse, voornamelijk “harde” HR-domeinen (legal, comp & ben, process management, HR IT, …). Hij heeft ook een ruime ervaring in het sociaal overleg als onderhandelaar met de sociale partners en als voorzitter van de verschillende overlegorganen (Ondernemingsraad en Comité). Emmanuel groeide uiteindelijk door tot HR senior executive (lid van de management board).

Emmanuel is een perfect tweetalige HR-executive met een juridische background en een jarenlange ervaring in HR, zowel op strategisch vlak als in de concrete implementatie van een beleid en projecten. De “key-elementen” voor een geslaagd HR-beleid zijn voor Manu: de business begrijpen, een duidelijke en transparante communicatie en een zeer pragmatische HR-aanpak die zowel de organisatie als de mensen ondersteunt.

Emmanuel is ook sinds enkele jaren sociaal rechter bij de arbeidsrechtbank van Brussel.

Veerle Van Orshoven

Veerle Van Orshoven koos na 18 jaar ervaring als advocaat-generalist met individueel arbeidsrecht als specialisatie, bewust voor een nieuwe carrière als “Legal Interim Manager”.

Hierbij speelt zij haar aan de balie verworven expertise en kennis uit ten behoeve van de dagdagelijkse praktijk van de onderneming als werkgever.

Intussen heeft zij al bijna 10 jaar ervaring als zelfstandig HR-consultant en als juridisch adviseur sensu lato in het individueel en collectief arbeidsrecht. 

Als Legal Interim Manager, zijn haar pro-actieve aanpak, haar oplossingsgericht denken, haar efficiënt dossierbeheer en haar social skills  haar grote troeven. Zij functioneert perfect zelfstandig maar ook in team.

Ze past zich snel aan een nieuwe bedrijfscultuur en -omgeving, vindt haar plaats op alle niveau’s van de onderneming en werkt zich bijzonder snel in.

Via het LinkedIn profiel van Veerle ontdek je in welke grote bedrijven en sectoren zij de voorbije jaren heeft gewerkt.

PARTNERS

Naast ons vast team, werkt Flexius samen met vaste partners met ruime praktijkervaring binnen hun specialisatie.

Onder het motto “schoenmaker blijf bij je leest” werkt Flexius uitsluitend samen met betrouwbare en gediplomeerde partners die in hun werk de hoogste kwaliteit en vernieuwing nastreven.

Zij zijn gedreven door dezelfde passie en enthousiasme binnen hun vakgebied als het vaste team van Flexius.

MISSIE – VISIE – WAARDEN

Pin It on Pinterest