Investeert u voldoende in het opleiden van uw personeel ?

13 mei 2013Actua update

Wist je dat…

  • Belgische bedrijven verplicht zijn om 1,9% van de loonkost te investeren in opleidingen ?
  • De Centrale Raad voor het Bedrijfsleven dit controleert aan de hand van de sociale balansen die bedrijven jaarlijks invullen en neerleggen en dat voor 2008 – 2009 – 2010 – 2011 het quotum niet werd gehaald ?
  • Bij het niet halen van deze drempel op macro niveau bedrijven binnen de sectoren die geen cao hebben over de verhoging van de opleidingsinspanningen, als sanctie een bijkomende RSZ-bijdrage van 0,05 % moeten betalen ?
  • In het Belgisch Staatsblad van 7 mei 2013 de lijst van sectoren verscheen die voor 2011 een boete van 0,05% op de loonmassa moeten betalen ?
  • Deze boete vanaf 2013 zou worden verdrievoudigd (0,15%) en worden geëvalueerd op niveau van de onderneming via de sociale balans, maar de regelgeving hiervoor nog niet werd aangepast ?
  • Volgens Europees onderzoek (CVTS) België in 2010 2,4% opleidingsinspanningen leverde en hiermee de tweede plaats bekleedt na Frankrijk ?
  • België dus wel de 1,9% haalt, maar dit niet blijkt uit de sociale balans die door (kleinere) bedrijven nog onvoldoende wordt ingevuld, met alle gevolgen van dien voor de sancties…

Pin It on Pinterest

Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP.