OPLEIDING LOONBEREKENING

TIPS & TRICKS VOOR EEN AANTREKKELIJK LOONBELEID

Op 1 dag krijg je inzicht in de loonsverwerking en de verschillende manieren  om je werknemers te “belonen”.

Na deze opleiding heb je een overzicht van de verschillende verloningsinstrumenten en de na te leven spelregels om deze in jouw organisatie te implementeren.

Je downloadt ook gratis de bij deze opleiding horende slides, templates en modellen opleiding loonbeleid:

 • Excel rekentool bonus – cao 90 – warranten
 • Overzicht verloningsinstrumenten

In een eerste deel frissen we de principes op inzake de loonsverwerking. We brengen de mechanismen van RSZ-bijdragen, bedrijfsvoorheffing en personenbelasting in herinnering en zoomen even in op de “recente” wijzigingen in het kader van de taxshift (2016-2018) en de regionalisering van de doelgroepverminderingen (zesde Staatshervorming 2016).

Vervolgens bekijken we de verschillende beloningselementen, met grote aandacht voor nieuwigheden zoals de mobiliteitsvergoeding (die alweer verdwijnt per 31/12/2020), het mobiliteitsbudget en de winstpremies en trending topics zoals het cafetariaplan, de speed pedelec en de resq-bonus. Komen daarnaast ook aan bod: de verschillende onkostenvergoedingen, warranten, cao n° 90, innovatiepremies, geschenken en cheques, aanvullende kinderbijslag, bring your own device, mobiliteitsalternatieven enz.

Tot slot bekijken we alle mogelijke hindernissen waarmee je geconfronteerd kan worden wanneer je een nieuw loonbeleid wil invoeren of een bestaand loonbeleid wil wijzigen en geven we u praktische tips om hiermee om te gaan. We bespreken in dit kader onder meer de loonnorm, de Loonbeschermingswet, het discriminatieverbod, het verbod op eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst, de beperkingen aan de mogelijkheid om bestaande voordelen te vervangen.

Ook de rol van het sociaal overleg wordt grondig toegelicht, samen met de wijze waarop je de nieuwigheden best kan formaliseren. Kies je best voor een policy, een aanpassing van het arbeidsreglement of een invoering bij cao ?

Na het volgen van deze opleiding heb je de nodige inspiratie & tools in handen om zelf aan de slag te gaan!

 

 

 

Wij raden deze opleiding aan voor Comp & Ben’ers, HR-medewerkers, HR-business partners, HR-managers, leidinggevenden, boekhouders, (nieuwe) personeelsmedewerkers, payroll medewerkers, bestuurders.

Nogmaals bedankt voor de opleiding voorbije maandag. Ik kan oprecht zeggen dat ik veel nieuwe zaken heb bijgeleerd en vooral dat de kennis die ik heb opgedaan ook onmiddellijk inzetbaar is in de praktijk, kortom zeer nuttig.Karolien Billen - Verus Consult

Data & Locaties

Deze opleiding wordt georganiseerd op volgende data en locaties, telkens van 9:00 tot 17:00:

 • Vrijdag 15 december 2023 – Online – Teams vergadering (€ 450)

Je krijgt van ons

 • 1 dag interactieve training van een professionele trainer
 • Cursusmateriaal, inclusief tips & tricks om je nadien zelf verder te verdiepen in de materie
 • 1 uur gratis individueel advies op afstand
 • 3 weken onbeperkt toegang tot de “Videotheek arbeidsrecht.
Ingevolge Covid-19 zetten wij momenteel volledig in op online leren en worden geen opleidingen op locatie ingepland. 

 

 

 

 

 

Deze opleiding wordt gegeven door Els De Coninck. Zij heeft een passie voor arbeidsrecht die ze vol enthousiasme overdraagt op de deelnemers.

De troeven van Els

 • Licentiaat rechten met bijkomende master sociaal recht
 • 15 jaar professionele ervaring in arbeidsrecht en HR als advocaat, trainer, adviesverlener, consultant, interim manager
 • Els heeft recente ervaring met de implementatie van een nieuw verloningsbeleid, inclusief cafetariaplan in verschillende bedrijven
 • Els vertaalt juridische regels naar concrete en praktische mensentaal. Zij brengt het sociaal recht tot leven. De deelnemer krijgt van haar geen droge materie, maar toffe toepassingen en praktijkvoorbeelden, gekruid met de nodige HumoR.

Na inschrijving, kan je onderstaande documenten gratis downloaden in de databank templates en modellen.

Eens besteld, ontvang je per mail een link om het document in word te downloaden. Je kan de documenten ook een jaar lang downloaden via je persoonlijk account.

 

SLIDES OPLEIDING LOONBELEID

Slides

Waarde: € 50

REKENTOOL LOONBEREKENING & OPTIMALISERING

Rekentool

Waarde: € 95

Pin It on Pinterest

Deel deze informatie met je collega's!