Welkom!

ONLINE OPLEIDING – ONMIDDELLIJK BESCHIKBAAR

In deze online cursus leer je alles wat je moet weten om te starten met een cafetariaplan.
In 4 modules ontdek je aan de hand van interactieve video’s:
1. Wat een cafetariaplan wel is … en wat het zeker niet is
2. De regelgeving waarmee je rekening moet houden om een juridisch correct cafetariaplan op te zetten
3. Wat de meest gebruikte budgetten zijn en
4. Welke voordelen het vaakst worden aangeboden.
In module 3 en 4 gaan we ook aan de slag met de excel rekenfile.
Ook tooling, communicatie, implementatie en sociaal overleg komen aan bod.

CURSUSMODULES

1. Maak kennis met het concept "flexibel verlonen"

In deze module bekijken we wat een cafetariaplan juist is en wat het zeker niet is. We kaderen het cafetariaplan in het ruimer kader van een modern HR-beleid en onderlijnen het belang van duidelijke spelregels. We staan stil bij de betrokken actoren bij een cafetariaplan en waarom zij wel of niet voorstander zijn van het cafetariaplan. We sluiten af met de uitdagingen voor HR wanneer de onderneming ervoor kiest om een cafetariaplan te implementeren in de organisatie.

Lessen

Flexibel verlonen met een cafetariaplan Voorbeeld

2. Juridisch kader

In deze module bespreken we de regelgeving waarmee we rekening moeten houden bij het uitwerken en implementeren van een cafetariaplan. We zoemen in op het arbeidsrecht, de wetgeving inzake sociale zekerheid en de fiscale regelgeving. We lichten de impact toe van een cafetariaplan op pensioen en andere uitkeringen van sociale zekerheid en bespreken de rol van het sociaal overleg wanneer je wenst te starten met een cafetariaplan.

Lessen

Hard HR: regelgeving cafetariaplan

3. Funding

In deze module bekijken we de verschillende stappen die je moet nemen om te starten met een cafetariaplan. We starten met een algemene toelichting over de werking van het cafetariaplan en de achterliggende berekeningen. Nadien bekijken we verschillende budgetten (“funding”) van het cafetariaplan en hun berekeningen voor arbeiders enerzijds en bedienden anderzijds.

Lessen

Uitwerking van je bedrijfseigen cafetariaplan – FUNDING

4. Spending

In deze module worden de meest populaire voordelen (“spending”) toegelicht: wat zijn de regels, welke keuzes kan je maken en hoe lopen de achterliggende berekeningen voor arbeiders enerzijds en bedienden anderzijds. We bekijken in dit deel ook de werking van de excel rekenfile die je doorheen de berekeningen loodst. We bekijken ook mogelijke spelregels en de nodige documenten, communicatie en administratie rond het cafetariaplan.

Lessen

Uitwerking van je bedrijfseigen cafetariaplan – SPENDING
Cursusmateriaal opleiding cafetariaplan on demand

HELP! IK VIND NIET WAT IK ZOEK!!

Vind je niet wat je zoekt?

Mogelijks vind je het antwoord in onze FAQ.

Pin It on Pinterest

Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP. Er is iets fout gegaan. Je wijziging is mogelijk niet opgeslagen. Probeer het opnieuw. Er is ook een kans dat je het bestand handmatig moet repareren en uploaden via FTP.